Loxone Audioserver és Stereo Extension

Loxone Audioserver és Stereo Extension

Audioserver:

A Loxone Audioserver, egy 7 unit széles, kalapsínre szerelhető eszköz, amit a Loxone rendszerek multiroom funkciójára, becsengetések, riasztások jelzésére és más hang alapú funkciókra használhatunk.
Fontos! Az Audioserver önálló rendszerként nem képes működni! Minden esetben egy Miniserver-es rendszerhez kell hozzárendelni!




Technikai paraméterek:

Loxone Audioserver adatlap

Rendszer felépítése:

Bekötési ábra:

Az Audioservert minden esetben külön szekrényben kell elhelyezni, például abba a rack szekrénybe, ahol az IT eszközök foglalnak helyet (elektromos szekrénybe történő elhelyezés esetén nem kívánatos zajok kerülhetnek a rendszerbe).



Stereo Extension:

Az Audioserverhez csatlakoztatható bővítő modul, a Loxone Stereo Extension, mely két erősített kimenetet, vagy választhatóan egy stereo SPDIF kimenetet tartalmaz.


Összesen 10 Stereo extension modul csatlakoztatható egy Audioserver-hez, mely csatlakozás a Tree Turbo buszon történik:


Tree Turbo:

A Tree Turbo busz topológiáját tekintve az alábbiak lehetnek:
  1. csillag
  2. vonal
  3. fa
  4. busz topológia


A Tree Turbo busz maximális hossza 150m lehet, gyengeáramú 0,6-08mm-es kábel használata javasolt.

Tápegységek kiválasztása:

Javasoljuk, hogy az Audioserver-hez és a Stereo Extension-höz különálló tápegységeket használj.
A szükséges teljesítmény az Audioserver számára legalább 72 W, a Stereo Extension számára pedig 36 W-ot kell biztosítani.
Például a Loxone 10A/240W-os tápegység tökéletesen alkalmas egy Audioserver és 4 Stereo Extension számára. A Loxone 4,2A/100W-os tápegység, a legkisebb megfelelő tápegység, például egy Audioserver vagy két Stereo Extension tápellátására alkalmas.

Állapot LED-ek leírása:

Bal oldali LED:
  1. Piros/Zöld/Narancs váltakozva: Készen áll a Miniserverrel való párosításra.
  2. Narancssárga villogó: Az Audioserver bootol, vagy nem lehetséges a párosított Miniserverrel való kapcsolat.
  3. Piros villogás: nincs hálózati kapcsolat
  4. Zöld villogás: Minden rendben, a készülék online.
  5. Gyors piros/zöld villogás: A készüléket a Loxone Configban kiválasztották és azonosítja.
  6. Nem villog: Ellenőrizze a tápellátást és az SD-kártyát. Első indításkor: Az SD-kártyán lévő fájlrendszer kicsomagolása folyamatban van, várjon a folyamat befejezésére.
Jobb oldali LED:
  1. Nem használatos.

A tápegység bekapcsolása után az első néhány másodpercben mindkét állapotjelző LED felváltva pirosan és narancssárgán villog.

RJ45 port:
  1. Az RJ45 porton lévő zöld LED villog, amikor hálózati kapcsolat jön létre, és jelzi az adatforgalmat. Ha nem villog, akkor nincs hálózati kapcsolat, vagy az Audioserver nem tudott elindulni. Ha egy vagy mindkét LED állandóan világít csatlakoztatott dugó nélkül, ez azt jelzi, hogy az interfész sérült.

Audioserver hálózati beállítása:

Az Audioserver LAN csatlakozón keresztül, vezetékes módon csatlakozik az IT rendszerbe, így kommunikál a Loxone Miniserverrel, tehát azonos hálózaton, azonos tartományba kell lennie azzal.
Hálózati beállítását a Loxone Config programban tudjuk elvégezni, statikus IP cím használata javasolt.



    • Related Articles

    • Loxone AIR

      Loxone Air Az Air a Loxone saját fejlesztésű vezeték nélküli rendszere. Kifejezetten retrofit projektekhez készült, de vannak olyan Loxone-os funkciók, amiket csak Air-es technológiával illeszteni a Loxone rendszerhez, pl.: Loxone vízérzékelő. ...
    • Loxone Link

      Loxone Link A Loxone Link köti össze a Miniserver-t és a bővítőmodulokat (Extension). A Miniserver-en/bővítőmodulokon a kék-fehér csatlakozó a Link csatlakozója. A csatlakozóba 0,25 … 0,8 mm² (AWG23 … 18) keresztmetszetű tömör vezetéket lehet ...
    • Loxone Miniserver és szolgáltatások regisztrációja

      A folyamat leírása röviden 1. Létre kell hozni egy "Consumer" regisztrációt a https://portal.loxone.com/login/ weboldalon. Mindeképpen Consumer regisztrációra van szükség: Fontos megjegyezni, hogy a www.loxone.com oldalon történő regisztráció után ...
    • Audio kábelezés Loxone Music Server használatakor

      Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el! Audió kábelezés Loxone Music Server esetén rögzítés rackbe A Loxone Music Server, ahogy az összes többi szerver is rendelkezik belső hűtő ventilátorral. A ...
    • Loxone Music Server telepítése

      Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el! A Loxone Music Server Beállítása Miután a Music Servert bekötöttük a hálózatba és bekapcsoljuk, be tudjuk állítani a Loxone Configban. Ahhoz, hogy ezt ...