Loxone SD kártya formázása, biztonsági mentés készítése

Loxone SD kártya formázása, biztonsági mentés készítése

A Loxone SD kártyát offline kell formázni.
Fontos!  A Loxone a Loxone SD kártyák használatát javasolja! 
Az SD-kártyáknak saját CPU-juk van, amely kezeli a flash memóriát. A maximális teljesítmény érdekében a Loxone OS a kártya számos alacsony szintű funkciójához hozzáfér, ellentétben pl. egy digitális fényképezőgép. Az SD-kártyákat több hetes minőségi tesztelésnek vetik alá a Loxone-nál, mielőtt a Miniszerverben való használatra és eladásra bocsátják. Kérjük, csak a Loxone által jóváhagyott SD-kártyákat használd. Más SD kártya használata esetén nincs garancia, és a Miniszerver stabilitását is befolyásolja.
A Gen.1.-es Miniserverhez 8GB- os SD kártyára van szükség ). 
A második generációs Miniserver 8 GB-os kártyát igényel és kezel.
Itt lehet megvásárolni az SD kártyát, ami mindkét verzióhoz megfelelő:
A formázáshoz áramtalanítanunk kell a Miniservert majd kivenni a kártyát.
Gen 1. :

Bal oldalon található.
Finoman kifelé kell húzni a kártyát, például egy lapos csavarhúzó segítségével.

 Miniserver esetén:

Itt már felül található a kártya, finoman lefelé nyomva kiugrik a helyéről.
Ekkor szükségünk lesz egy adapterre, például:

vagy az USB verzió:


miután ezek valamelyikébe behelyeztük a kártyát, csatlakoztatnunk kell egy számítógéphez.
Először windows alatt kell megformázni a kártyát. Ha csatlakoztattuk az eszközt, jobb klikk a meghajtóra, majd formázás.

Lehet gyors formázás:



Ha ezzel megvagyunk, akkor meg kell nyitni a megfelelő verzió számú Loxone configot, majd az "SD kártya formázása "-ra kattintani:

Itt felugrik egy ablak, amiben ki kell választanunk a megfelelő meghajtót, és azt hogy milyen eszköznek formázzuk a kártyát ( Gen 1. Miniserver, Audioserver, vagy Miniserver ( ez lesz a második generációs)).



Fontos, ha nem szeretnénk biztonsági mentést a formázással egyszerre rátölteni az SD kártyára, akkor ne válasszunk ki egy biztonsági mentést sem.
Ha megfelelőek a beállítások akkor a Formatálásra kell kattintani. 
Ha kész a formázás távolítsuk el a meghajtót, helyezzük vissza az áramtalanított Miniserver-be, és adjuk vissza neki a betáplálását.
Ha sikeres volt a formázás és nem töltöttunk rá biztonsági mentést, akkor egy nyers SD kártyát kaptunk, aminek a belépési adatai vissza állnak felhasználó név : admin , jelszó : admin -ra és DHCP IP config beállításra.
Ha rátöltöttük a biztonsági  mentést, akkor annak a mentésnek a belépőit és IP beállításaival fog feléledni az eszköz.


Biztonsági mentés készítése:
Csatlakozzunk a miniserverhez, majd a periféria listában a miniserver nevére kattintva megjelenik a biztonsági  mentés gomb :


Rákattintva kiválaszthatjuk, hogy milyen adatokat tartalmazzon a mentés:

Majd a "Biztonsági mentés Indítása" gombra kell kattintani. Ha elkészült ezt kell látnunk:

Ha szeretnénk visszatölteni a biztonsági mentést, akkor a SD kártya formázásánál tudjuk rámenteni az SD kártyára formázás közben, ehhez csak ki kell választanunk a megfelelő mentést majd úgy elindítani a formázást a fent említettek szerint:


    • Related Articles

    • SD kártya statisztika törlés

      Az SD kártya kezeléséhez csatlakoznunk kell a Miniserver-hez. A periféria listában meg kell keresni az SD kártyát: majd felül az SD-kártya kezelésére kell kattintani: Itt egy ilyen ablakot kapunk: Itt lehet kijelölni a törölni kívánt statisztikákat, ...
    • SD kártya tesztelése

      Itt található 2 db webes parancs amivel tesztelhető az SD kártya. Az alább található parancsot kell beilleszteni egy böngésző ablakba, majd behelyettesíteni a Miniserver ip címét. http:// miniserver ip címe/dev/sys/sdtest   Ha megvan, akkor kér admin ...
    • Német kifejezések a Loxone applikációban és Config-ban?

      Előfordulhat, hogy egyes funkcióblokkok, perifériák nevei németül jelennek meg a Loxone applikációban és/vagy a konfigurációs programban. Ennek oka, hogy a Miniserverhez történő első csatlakozáskor ki lett olvasva az "üres", formázott SD kártya. ...
    • Loxone Audioserver és Stereo Extension

      Audioserver: A Loxone Audioserver, egy 7 unit széles, kalapsínre szerelhető eszköz, amit a Loxone rendszerek multiroom funkciójára, becsengetések, riasztások jelzésére és más hang alapú funkciókra használhatunk. Fontos! Az Audioserver önálló ...
    • Távoli elérés beállítása Loxone Miniserver-hez

      Első generációs Miniserver esetén ( szolgáltatótól IPV4-es, nem NAT-olt külső dinamikus IP címet kell kérni) - Első lépés, a Miniserver- ünk beregisztrálása a Loxone oldalán, erre leírást itt talál: ...