Loxone Médiavezérlés blokk

médiavezérlés

médiavezérlés

A médiavezérlés funkció blokk lehetővé teszi, hogy az alkalmazásod univerzális távirányítóként használd.

bemutatás

A blokk lehetővé teszi, hogy több média eszközt irányíts egy felületről, hasonlóan egy multifunkciós távirányítóhoz.

A blokk támogatja a virtuális kimeneteket, IR parancsokat úgy, mint RS-232 és RS485 parancsokat.

Számos módja vagy, hogy hogyan hozhatunk létre többszörös parancsot. Például bekapcsoljuk a filmnéző módot, ekkor eljön a projektor, átállítja az AVR-t a helyes forrásra és bekapcsolja a dvd lejátszót.

A felhasználói felületnek vannak beállításai csatornaváltásra, hangerő szabályzásra.

alapbeállítás

Mielőtt hozzá tudnál adni eszközöket a médiairányító blokkhoz, először hozzá kell adni őket a programhoz. Hogy ezt megtedd használhatod az előre beállított eszközöket a virtuális kimenetekhez, távirányítókhoz, rs-232/485 eszközökhöz.

De létrehozhatsz saját eszközöket, lentebb megtalálod a releváns dokumentációt.

·         https://www.loxone.com/enen/kb/virtual-inputs-outputs/

·         https://www.loxone.com/enen/kb/ir-meter-reader-air/

·         https://www.loxone.com/enen/kb/rs232-setup/

 

első lépés: médiavezérlő hozzáadása

Elsőként hozzá kell adni a médiavezérlő blokkot, akár kiválasztva a programban, vagy leütve az F5-öt és kikeresve.

Ha kétszer kattintasz a blokkra, megnyílik egy szerkesztő, ahol beállíthatod a módokat és eszközöket. A mód, egy parancsok csoportja, amik végrehajtódnak, ha rákattintasz felhasználói felületen. Különböző módokban a gombok különböző dolgokat irányíthatnak.  Tehát például megadhatjuk, hogy TV módban a hangerő gombok a TV hangerejét szabályozzák. Azonban Zene módban a hangerő gombok az erősítő hangerejét szabályozzák.

A mód átnevezéséhez, kattints a mód nevére, ahol begépelheted az új nevet. Ha rákattintasz az eszközre, megnyílik egy felugró ablak, ahol megváltoztathatod az eszközt.

Kiválaszthatsz több eszközt, amit egy módban használsz, például mikor AVR-re kell váltani, hogy lásd a Sky box-ot vagy a dvd lejátszót. Hogy ezt megtedd egyszerűen csak pipáld ki az eszközt, amit használni akarsz az adott módban.

második lépés: mód beállítása

A következő lépésként menjünk a beállítások lapra a szerkesztőben. Ezen a lapon láthatjuk a felhasználói felület összes gombját. A következő oszlopban láthatjuk, hogy az adott gombhoz van e parancs hozzáadva. A harmadik oszlopban tudod a parancsokat beállítani.

Továbbá a felhasználói felület gombjait hozzá tudjuk adni módokhoz, vagy el tudjuk távolítani. Tehát ha rámész például a Mindent ki módra, akkor az összes eszköz ki fog kapcsolni.

Kattints a […] ikonra, ekkor megnyílik egy új szerkesztő. Itt a rendszer kimeneteit fogod látni, a blokk kimenetei amiket triggerként tudsz használni más kimenetekhez a programodban (például árnyékoló mozgatás), és végül látni fogsz más funkciókat, mint pl a késleltetés.

A beállítás ablakban baloldalt láthatsz három fát:

·         Periféria kimenetek: Az aktív mód eszközeinek kimenetei

Figyelem: Itt csak azok az eszközök jelennek meg, amik a kiválasztott területen vannak.

·         Beállított kimenetek: A program blokk kimenetei

·         További funkciók: Késleltetések beiktatása a parancsok közé

harmadik lépés

Ahhoz, hogy parancsot adjunk a gomb listához, jelöld ki a parancsot a baloldalon, majd kattints a + gombra, hogy hozzáadd a parancsot a listához.

Meglévő bejegyzéseket törölhetünk vagy mozgathatunk fel vagy le a listában. Hogy ha használtad a blokk valamelyik kimenetét, itt tudod állítani az értékét vagy hagyhatod, hogy a kezelő állítsa az értéket a <v> előtagot használva.

Az impulzus oszlop megmutatja neked, hogy az adott parancs milyen hosszú. Ha egy 0-át teszel ide a parancs tartósan beállított lesz.

felhasználói felület

Itt egy példa, hogy hogyan néz ki a média vezérlő az alkalmazásban. Itt is találunk egy számsort, ahol kiválaszthatjuk a irányítandó eszköz számát.