Loxone pwm funkció blokk

PWM blokk

PWM






működtetés úgy, mint egy DMX dimmer

A Loxone PWM dimmereket használhatjuk különböző felhasználásokra. Azt javasoljuk, hogy DMX dimmer rendszert, PWM dimmer és DMX extension segítségével készítsünk. Ez esetben lehetőségünk lesz használni a beépített RGB színválasztót, a könnyű beállításért. Itt megtalálod, hogy hogyan állítsd be a PWM dimmert a DMX extension segítségével, hogy dmx vezérelt dimmer rendszert hozz létre.

DMX extension telepítése

Első lépésként telepítsük és konfiguráljuk a DMX extension-t.

DMX működtető hozzáadása

A DMX működtető hozzáadását megtaláljuk a lehetőségek fülön. Ha a PWM dimmert 5ös módban használjuk (DMX-egy szín) válasszuk a DMX működtetőt. Ha 6-os módban használjuk a dimmert (DMX-RGB) válasszuk a DMX RGB működtetőt.

PWM.JPG

működési módválasztás

A működési módok leírását megtalálod a PWM dimmer adatlapján

Hogy beállítsuk a működési módot kövesd a következő lépéseket:

1.       Kössük be a PWM dimmert a 12-24VDC áramellátásba. Nyomjuk meg és tartsuk lenyomva a programozó gombot (a műanyag burkolat alatt) mindaddig, míg a LED gyorsan nem kezd villogni (DMX módban ez körülbelül 30 másodperc).

2.       A LED villogni fog 1 és 6 között (a működési módnak megfelelően)

3.       Nyomjuk és tartsuk lenyomva a programozó gombot mindaddig, amíg a kiválasztott mód és a villogási szekvencia meg nem egyezik, ekkor engedjük el.

DMX csatorna beállítás

A PWM dimmer alapból 1 csatornát használ az 5-ös módhoz, 6-os módnál pedig 1-3 csatornákat használja (1=R, 2=G, 3=B).

Ha meg akarod változtatni a csatorna kiosztást, menj a DMX működtető/DMX RGB működtető lehetőségek ablakába, és üsd be a kívánt értékeket. Ezután mentsd el a programot a miniszerverbe.

eszköz konfigurálása

Miután elmentettük a programot a miniszerverbe, az eszköztanulás ablak elérhetővé válik. Kattintsunk rá, ekkor felugrik egy ablak, a folytatáshoz kattintsunk az Ok-ra.

konfiguráció befejezése

Az Ok-ra kattintás után nyomjuk le és tartsuk nyomva a dimmer program gombot legalább 5 másodpercig. A LED a dimmer egységben gyorsan kezd villogni, és ha van egy ledszallag rákötve, akkor az is villogni fog. Ha RGB ledet használunk, akkor ezen lépés után, pirosan fog világítani, jelezve, hogy a cím mentése megtörtént.

Ezután bezárhatjuk az ablakot a Loxone cofig szoftverben, az OK gombra kattintva, ekkor a Led elalszik, ami jelzi, hogy a PWM dimmer konfigurálása befejeződött.

A PWM dimmert a lehető legközelebb kell helyezni a ledszallaghoz. Ha ez nem lehetséges, akkor a kábel keresztmetszetének elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a feszültségesés ne legyen nagyobb, mint 1V.

A feszültségesés a következő képlettel számítható:

áramerősség (I)

hosszúság (L)

keresztmetszet (A)

konstans (p) réz esetén:0,0172

PWM dimmer használata analóg jellel

PWM dimmer működési mód beállítása

A PWM dimmer működési módja 1-vagy 2 ha DMX nélkül szeretnénk használni, de analóg jellel szeretnénk vezérelni.

2-es módban való viselkedés

Ebben a módban két analóg kimenet szükséges, egy a fényerő szabályozására, egy pedig a szín szabályozására. Ezt a két kimeneti jelet a PWM dimmer két analóg bemenetére kell bekötni. Az 1es analóg bemenet a fényerőt, míg a 2-es analóg bement a színt szabályozza. A fényerőt 0-10V szabályozza, ahol 0V esetén az eszköz kikapcsol.

    • Related Articles

    • Nyitásérzékelők blokk

      nyitott ablakok alap funkciók Ez a blokk lehetővé teszi, hogy a nyílászárók állapotát megjelenítsük. A Loxone Air eszközei mellett más külső érzékelőt is hozzáadhatunk. alapbeállítás Két kattintás a blokkon, közvetlenül kiválaszthatunk Loxone Air ...
    • Fogyasztásmérő blokk

      fogyasztásmérő A blokk lehetetővé teszi, hogy mérjük és megjelenítsük az energiafogyasztást a felhasználói felületen. Ez impulzusadós órákkal, vagy mért értéket átadó órákkal működik. bemutatás A fogyasztásmérő blokk lehetővé teszi, hogy fogadjuk az ...
    • Kapcsoló blokk

      Kapcsoló blokk Használd ezt a blokkot a programodban, ha egy állandó be vagy ki jelet szeretnél impulzussá alakítani. információ Minden változtatásra, ami a Tr bemenetre érkezik, egy impulzus generálódik a Q kimeneten. Ha a Tr bemeneten a jel 0ról 1 ...
    • Szélérzékelő blokk

      Szélérzékelő funkciók A szélérzékelő blokk lehetővé teszi, hogy a szélmérőtől érkező digitális impulzusokat szélsebességgé alakítsa. A blokknak vannak további funkciói, tud átlagos szélsebességet számolni, maximum szélsebesség, és képes ...
    • Riasztó blokk

      Riasztó bemutatás A riasztó blokk-kot használhatjuk egy riasztó rendszer felépítésére a Loxone házunkban. Használhatod a mozgásérzékelőket, amik már vannak a házban a világítás miatt. Ezek érzékelik a mozgást, így nincs szükséged a riasztórendszer ...