Loxone szekvencia funkció blokk

Szekvencia

Szekvencia


Ez a blokk lehetővé teszi h akár 8 kimenet közül válasszunk, hogy melyik legyen aktív.

funkciók

Minden Tr bemenetre érkező impulzus hatására a szekvencia következő kimenete lesz aktív, tehát alapból a kimenetek Q1 től Q8 ig egyike lesz aktív. Az AQ kimenet kijelzi, hogy éppen melyik kimenet aktív. Például ha szekvencia a Q4-es kimenetet választja, akkor az AQ kimenet értéke 4 lesz.

Nem szükséges mind a 8 kimenetet használni, tehát ha csak 3 kimenet közül szeretnél választani, akkor az M paramétert 3-ra kell állítani.

A P bement lehetővé teszi, hogy analóg értékkel is tudjunk kimenetet választani. Tehát ha egy virtuális analóg bemenet kötünk a P bementre, aminek értéke 5, akkor a Q5 kimenet lesz aktív és az AQ értéke 5 lesz. Hasonló módon, ha az R bement aktív, akkor a D bemenetre érkező érték lesz a kimeneten. Tehát ha a D 2 és impulzus érkezik a R bemenetre, akkor Q2 kimenet lesz aktív és az AQ kimenet 2 lesz. Ha a D értéke 0, akkor nem lesz aktív kimenet.

Végül, ha a Dis aktív akkor, a bemenetek és kimenetek zártak lesznek, de az értékeik megmaradnak a Dis előtti értéken.

    • Related Articles

    • PWM blokk

      PWM működtetés úgy, mint egy DMX dimmer A Loxone PWM dimmereket használhatjuk különböző felhasználásokra. Azt javasoljuk, hogy DMX dimmer rendszert, PWM dimmer és DMX extension segítségével készítsünk. Ez esetben lehetőségünk lesz használni a ...