Több Loxone Config telepítése

Több Loxone Config telepítése

Több Loxone Config használata

Előfordul, hogy más-más projektek különböző verizójú Loxone Configban készültek és emiatt több Loxone Config-ot kell telepíteni. Ebben a leírásban azt mutatjuk, meg hogy lehetséges és érdemes ezt megvalósítani.

Telepítés

Már az első Loxone Config telepítésénél ajánlott felépíteni azt a rendszert, ami a későbbiekben lehetővé, átláthatóvá teszi a több Config használatát.

Letöltés

Első lépésként le kell tölteni a kívánt Loxone Config-ot. Ezt a Loxone honlapján találjuk meg, a következő linken: Downloads - Software and Other Technical Resources | Loxone
Itt mindíg a legfrissebb hivatalos kiadás fog megjelenni. Ha nem a legfrissebb verziót szeretnénk letölteni akkor az "Archive" (Downloads Archive | Loxone) gombra kattintva érjük el a korábbi verziókat.



Kibontás

Letöltéskor egy tömörített fájlt kapunk, amit ki kell csomagolni. Ezt a műveletet a Windows már el tudja végezni nem szükséges egyéb program.
A letöltési helyen, ki kell jelölni a letöltött fájlt és a menüsorban "Az összes kibontása" gombra kattintva ki tudjuk csomagolni a programot.



Config Telepítése

A .exe kiterjesztésű fájlra duplán kattintva tudjuk elindítani a telepítést. A telepítés nyelve határozza meg a Config idulási nyelvét is.
A telepítésben, amint eljutunk a telepítési helyig, módosítani kell a gyökérmappát. Érdemes a mappa nevét úgy módosítani, hogy az tartalmazza a verzió teljes számát, így a későbbiekben ha törölni kell, vagy meg kell különböztetni a többi Configtól, könnyebb dolgunk lesz.

 

Az előzőhöz hasonlóan a Start menüben lévő mappát is módosítani kell:



A következő ablakban, ha be van jelölve az "Ikon létrehozása az asztalon" akkor létre fog hozni egy ikont az asztalon. Ha már van Loxone Config telepítve a gépre, és az asztalon lévő ikon nincs átnevezve, akkor ez a művelet felül fogja írni a meglévőt, ezért érdemes a telepítés előtt, vagy még a befejezése előtt átnevezni ezt a parancsikont.

Parancsikonok

A parancsikonok elvezésénét is a telepítési mappához hasonlóan kell megvalósítani (a Config verziószámát megadva), így könnyen tudunk a Config-ok között válogatni.



Gyökérmappa

Ha jól telepítettük a Configokat akkor a gyökérmappában az összes Config megjelenik a verziószámmal a végén:



Alapértelmezett applikáció

Több Config telepítése esetén előfordulhat, hogy a projektett megnyitva nem a legfrissebb, vagy az utoljára telepített Config fog automatikusan megnyílni. Minden új verzió telepítésekor érdemes ezt ellenőrzini/módosítani. Ezt a Windos Gépházában tudjuk módosítani.

Elérési útvonal:
Gépház -> Alkalmazások -> Alapértelmezett alkalmazások -> Alapértelmezett beállítások kiválasztása fájltípus szerint

A keresőbe a "lox"-t beírva kiadja azokat a kiterjesztéseket, amiket a Loxone Config használ.

A .Loxone; .Loxone,.LoxPLAN,.LoxCC; .LoxPLAN kiterjesztéseket kell beállítani. A kiterjesztésre kattintva a Fájlkezelőt használva meg tudjuk adni a használni kívánt Loxone Config elérési útvonalát.



Rendszergazdai jogusultság

Érdemes a Config-nak rendszergazdai jogosultságot adni.
A parancsikonra jobb gombbal kattintinta majd a tulajdonságok pontot kiválasztva, tudjuk előhívni a tulajdonságok ablakot. Ebben az ablakban a "Kompatibilitás" menüben  "A program futtatása rendszergazdaként" beállítást ki kell pipálni. Végül az "Alkalmaz" gombra kell kattintani.







    • Related Articles

    • Loxone Music Server telepítése

      Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el! A Loxone Music Server Beállítása Miután a Music Servert bekötöttük a hálózatba és bekapcsoljuk, be tudjuk állítani a Loxone Configban. Ahhoz, hogy ezt ...
    • Loxone AIR

      Loxone Air Az Air a Loxone saját fejlesztésű vezeték nélküli rendszere. Kifejezetten retrofit projektekhez készült, de vannak olyan Loxone-os funkciók, amiket csak Air-es technológiával illeszteni a Loxone rendszerhez, pl.: Loxone vízérzékelő. ...
    • Loxone SD kártya formázása, biztonsági mentés készítése

      A Loxone SD kártyát offline kell formázni. Fontos!  A Loxone a Loxone SD kártyák használatát javasolja!  Az SD-kártyáknak saját CPU-juk van, amely kezeli a flash memóriát. A maximális teljesítmény érdekében a Loxone OS a kártya számos alacsony szintű ...
    • Német kifejezések a Loxone applikációban és Config-ban?

      Előfordulhat, hogy egyes funkcióblokkok, perifériák nevei németül jelennek meg a Loxone applikációban és/vagy a konfigurációs programban. Ennek oka, hogy a Miniserverhez történő első csatlakozáskor ki lett olvasva az "üres", formázott SD kártya. ...
    • Loxone Audioserver és Stereo Extension

      Audioserver: A Loxone Audioserver, egy 7 unit széles, kalapsínre szerelhető eszköz, amit a Loxone rendszerek multiroom funkciójára, becsengetések, riasztások jelzésére és más hang alapú funkciókra használhatunk. Fontos! Az Audioserver önálló ...