Audio kábelezés Loxone zeneszerver használatakor

Audio kábelezés Loxone Music Server használatakor

Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el!

Audió kábelezés Loxone Music Server esetén

 

rögzítés rackbe

A Loxone Music Server, ahogy az összes többi szerver is rendelkezik belső hűtő ventilátorral. A megfelelő hűtés érdekében a Music Servert mindenképpen egy rack tálcára helyezzük el. Az ajánlott rack magasság 3 unit. Az erősítő és a Music Server elhelyezése egy teljesen zárt szekrénybe nem ajánlott.

A Loxone erősítő 2 unit helyet foglal el és rackbe rögzíthető fülekkel kerül kiszállításra.

beépítő dobozok

Ahhoz, hogy a Loxone hangszórók a legjobb hangminőséget biztosítsák fontos, hogy a saját beépítődobozával kerüljön beépítésre. Erre két féle doboz áll rendelkezésre. Egy, amelyet a beton födémbe lehet elhelyezni, egy pedig az álmennyezeti beépítéshez.

hangszóró kábel

Az erősítő és hangszóró összekötésére a hagyományos 2 eres hangszóró kábel megfelelő. Amennyiben lehetséges, a hangszóró kábelt el kell különíteni más elektromos kábelektől, így megelőzve az elektromágneses zajok kialakulását.

erősítő és hangszórók

A Loxone 12 csatornás erősítője képes 12 Loxone hangszóró üzemeltetésére. Továbbá lehetőség van a hangszórók csoportosítására a helyiség méretétől függően.

mono/sztereo mód

A Loxone beépíthető hangszóróit használhatjuk mind sztereo, mind mono módban. Sztereo módban a sztereo jelet a dupla magas hangsugárzó képezi le. Nagyobb helyiségekben kettő vagy több hangszóró is indokolt, így ezeket mono módban használhatjuk.

Mono mód esetén a hangszóró és erősítő között egy hangszóró kábelre van szükség és egy erősítő csatornát használunk el.

Sztereo mód esetén a hangszóró és erősítő között két hangszóró kábelre van szükség és két erősítő csatornát használunk el.

kábelezés

Az alábbi képen 4 féle kábelezési lehetőséget láthatunk:

zóna 1

Ebben a zónában egy hangszóró van bekötve mono-ként. A hangszórót mono módba kapcsoljuk, és a mono bementre kötjük be az erősítőtől érkező hangszóró kábelt. A jack kábelt csatlakoztatjuk a Music Serverbe, míg az RCA fehér csatlakozóját az 5-ös csatornába. A csatorna bemeneti lehetőségét állítsuk a Line In-re. Használhatunk továbbá Y kábelt, amely kombinálja a fehér és piros RCA csatlakozók jelét, így nem veszik el a stereo jel egyik oldala sem.

zóna 2

Ebben a zónában a sztereo jel két hangszóróra érkezik. A hangszórók mono módba vannak kapcsolva és a mono bemenetre kötjük az erősítőből érkező hangszóró kábeleket. A jack kábel csatlakozik a Music Server megfelelő zónájába, míg a fehér RCA csatlakozót bekötjük a 3-as csatornára míg a pirosat a 4-es csatornára. A bemenet választókat itt is a Line In-re kell állítanunk.

zóna 3

Ebben a zónában négy hangszóró biztosítja a sztereo hangot. A hangszórók mono módba vannak kapcsolva és a mono bemenetre kötjük be az erősítőtől érkező hangszóró kábeleket. A jack dugó csatlakozik a Music Server megfelelő zónájába, míg a RCA csatlakozók a BUS IN 1 bemenetre kötjük. Az erősítő 7-8-9-10-es csatornáján a bement választót a BUS1-re állítjuk.

zóna 4

Ebben a zónában egy hangszóró biztosítja a sztereo hangot. A hangszóró sztereo módba van kapcsolva és az erősítőtől érkező hangszóró kábelek a hangszóró mind a két csatlakozójába bekötésre kerülnek. A jack csatlakozót bekötjük a Music Server megfelelő zónájába, míg az RCA csatlakozókat az erősítő 1-2 csatornájára. A bement választó kapcsolót a Line In-re állítjuk.

 

 

 


    • Related Articles

    • Loxone Music Server telepítése

      Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el! A Loxone Music Server Beállítása Miután a Music Servert bekötöttük a hálózatba és bekapcsoljuk, be tudjuk állítani a Loxone Configban. Ahhoz, hogy ezt ...
    • Távoli elérés beállítása Loxone Miniserver-hez

      Első generációs Miniserver esetén ( szolgáltatótól IPV4-es, nem NAT-olt külső dinamikus IP címet kell kérni) - Első lépés, a Miniserver- ünk beregisztrálása a Loxone oldalán, erre leírást itt talál: ...
    • Loxone Trust

      Trust A Loxone Trust lehetővé teszi más-más földrajzi helyen lévő rendszerek közötti kommunikációt. A segítségével felhasználókat és azok jogosultságait, beléptetési adatokat, digitális, analóg és szöveges adatokat oszthatunk meg a rendszereint ...
    • Loxone Link

      Loxone Link A Loxone Link köti össze a Miniserver-t és a bővítőmodulokat (Extension). A Miniserver-en/bővítőmodulokon a kék-fehér csatlakozó a Link csatlakozója. A csatlakozóba 0,25 … 0,8 mm² (AWG23 … 18) keresztmetszetű tömör vezetéket lehet ...
    • Loxone AIR

      Loxone Air Az Air a Loxone saját fejlesztésű vezeték nélküli rendszere. Kifejezetten retrofit projektekhez készült, de vannak olyan Loxone-os funkciók, amiket csak Air-es technológiával illeszteni a Loxone rendszerhez, pl.: Loxone vízérzékelő. ...