Loxone riasztás siketek részére

Riasztás hallássérülteknek

A feladat, hogy riasztót szeretnénk beállítani siketek számára.
A sokak által természetesnek tartott mindennapi dolgok gyakran okoznak nehézségeket a hallássérültek számára. Ez olyan egyszerű dolgokkal kezdődik, mint például, hogy nem hallja az ajtócsengőt, és folytatódik a komolyabb dolgokig, például nem hallják meg a tűzriadót. Annak érdekében, hogy a siketek önálló életet élhessenek, megoldást kell találni arra, hogy továbbra is tudatában legyenek a riasztásoknak, értesítéseknek, jelzéseknek és a becsengetéseknek.

Ahhoz, hogy riasztót állíthassunk be siketek számára, a hangjelzéseket vizuális jelekké kell alakítanunk. Ebben a példában a világítást a riasztások, például ajtócsengő, tűz- és víz betörés riasztás vizuális jelzésére használjuk.

A Loxone használata hallásérültek riasztójának üzembe helyezésére.
Ahhoz, hogy a világítást siketek riasztójaként lehessen használni, RGBW-képes világítást kell alkalmazni. Fontos, hogy ezt minden helyiségben megvalósítsák, különben a riasztások elmaradhatnak. Ha jelenleg nincs RGBW világítás telepítve, néhány LED szalag és egy RGBW 24 V Compact Dimmer Air utólagos felszerelése tökéletes megoldás lehet.

Példánkat a következőképpen konfiguráltuk:
Az ajtócsengő jele, amely akár az Intercom, az NFC Code Touch vagy a digitális bemenetről érkezhet, a világításvezérlő (A) bemenetéhez csatlakozik a „Bell” funkcióblokkon keresztül.
A "nyomógomb” funkcióblokk néhány másodpercre korlátozza az ajtócsengő kimenő impulzusát.
Az A bemenet (riasztás) mostantól fehér fénnyel villog. Az ajtócsengő jelzése után a világítási hangulat visszaáll az előzőleg beállítottra.


Ha a tűz- vagy vízbetörés -riasztás egy füstérzékelő Air vagy egy vízérzékelő Air  indítja el, akkor az „impulzusgenerátor” villogó jelet generál. Ez a két villogó jel egy Merkeren keresztül csatlakozik a világításvezérlőhöz.


Két külön világítási jelenetet hoztunk létre erre a célra.

Piros = Tűzriasztás

Kék = Vízriasztó

Ügyfelei így azonnal vizuálisan értesülnek az aktuális riasztási állapotról.
Ha a riasztásokat nyugtázzák, a világítás központilag 100%-ra áll be. Ez fontos a lehetséges veszély meghatározásához és helyének meghatározásához.
Mellékletben megtalálható a Loxone Config mintaprogram.

Miért érdemes megfontolni a siket emberek riasztórendszerének bevezetését?
Ennek az intelligens megoldásnak az a célja, hogy nagyobb függetlenséget és mindenekelőtt nagyobb biztonságot nyújtson a hallássérült embereknek a mindennapi életben. Az automatizálási technológia jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy a hallássérült emberek önállóbban és biztonságosabban élhessenek saját otthonukban.



    • Related Articles

    • Ébresztő óra

      ébresztő óra Automatizált ébresztőóra az automatizált otthonodhoz oktató videó Találkozz a vezérigazgatónkkal Thomas-sal ebben a videóban, aki bemutatja az általános funkcióit az ébresztőóra blokknak.   alapbeállítás Az ébresztő funkcióblokk lehetővé ...
    • Tűzjelző rendszer

      tűzjelző rendszer alap funkciók A Loxone rendszert használhatjuk víz és tűz jelzőként, a tűzjelző blokk segítségével. Hozzáadhatunk füst érzékelőket, hőmérséklet érzékelőket, tűzérzékelőket. applikáció Ez a funkcióblokk értesít, ha tűz üt ki a ...
    • Zene szerver zóna

      Zene szerver zóna bemutatás A zeneszerver zóna blokk a saját Loxone zene szerverhez lett tervezve. Ezt a blokkot használhatod egy szobára vagy zónára a házadban. A blokkot fizikális kapcsolókkal is kezelheted, de megjelenik a kezelőfelületen, ahol ...
    • Minta programok

      minta programok Itt találhatsz több minta programot, amelyek segítenek a saját projektek programozásában, továbbá láthatod, hogy milyen egyszerű a Loxone világa. garázskapu vezérlés Ebben a mintában láthatod, hogy hogyan lehet használni a beléptető ...
    • Loxone Music Server telepítése

      Figyelem! A Loxone Music Server már nem kapható, helyette a Loxone Audioserver érhető el! A Loxone Music Server Beállítása Miután a Music Servert bekötöttük a hálózatba és bekapcsoljuk, be tudjuk állítani a Loxone Configban. Ahhoz, hogy ezt ...